Optimální nominální hodnota stravenek pro rok 2017

Optimální daňově výhodná nominální hodnota pro rok 2017 je 109 Kč.

 

Daňově uznatelný náklad zaměstnavatele (55 %) činí 60,20 Kč. Nedaňový náklad či příspěvek zaměstnance (45 %) je 48,80 Kč.

nh-109-vypoct

 

Ceny poledních menu v rámci nového nastavení EET opět porostou (cca o 5 – 15%). Pokud již hodnota stravenek nepokrývá cenu poledních menu, stačí si jednoduše objednat stravenky s vyšší nominální hodnotou ZDE.

 

stravenky-vzor

Optimální daňově výhodná nominální hodnota pro rok 2017 je 109 Kč.

Daňově uznatelný náklad zaměstnavatele (55 %) činí 59,95 Kč. Nedaňový náklad či příspěvek zaměstnance (45 %) je 49,05 Kč.

Ceny poledních menu a obědů se od loňského roku opět zvedly (průměrně až o 10%). Provozovatelé restaurací uvádějí, že za cenovým nárůstem lze hledat zdražení některých surovin i zavedení elektronické evidence tržeb (EET). Pokud již hodnota stravenek nepokrývá cenu poledních menu, stačí si jednoduše objednat stravenky s vyšší nominální hodnotou ZDE.